کار در ارتفاع چیست؟

کار در ارتفاع
در این مقاله ابتدا راجب اینکه کار در ارتفاع چیست و اینکه خدمات کار در ارتفاع  برای چه کارهایی مورد استفاده قرار می گیرد صحبت خواهیم کرد؛در ادامه انواع روش های کار در ارتفاع و نکات احتیاطی آن و نحوه مدیریت مراحل کار در ارتفاع و اینکه چه شرایطی باعث افزایش خطرات کار در  ارتفاع می گردد صحبت خواهیم کرد؛در آخر مقاله راجب قیمت کار در ارتفاع صحبت خواهد شد و یک جمع بندی خواهیم کرد.
در این مقاله میخوانید(فهرست دسترسی سریع)

با توجه به ساخت و سازهای اخیر و پیدایش روز افزون برج ها و آسمان خراش ها در سرتاسر دنیا و دسترسی غیر ممکن(در حالت عادی)به ارتفاعات این برج ها ،بازسازی ها و تمییز کردن آن ها نیاز دسترسی به این ارتفاعات افزایش پیدا کرد؛و کم کم شغل کار در ارتفاع  بوجود آمد و جایگاه بخصوص و ویژه ای در صنعت ساخت و ساز پیدا کرد.

به عنوان مثال در ابر برج های دنیا مثل برج خلیفه پس از ساخت و اتمام پروژه به چه صورت نگه داری و تمیز می کنند؟با توجه به اظهارات صورت گرفته برج خلیفه دارای ۲۴۳۴۸قطعه شیشه می باشد.این برج و امثال آن به چه صورت پاک و تمیز و یا تعمیر می شوند؟

و یا اگر  پس از ساخت این برج ها در طول زمان مشکلی در ارتفاعات به وجود آید به چه صورت آن مشکل حل می شود؟برای رفع این مشکل ها کم کم روش با طناب و کار در ارتفاع به وجود آمد و خدمات کار در ارتفاع استفاده می شود.

خدمات کار در ارتفاع چیست؟

به طور کلی کار در ارتفاع به شغل ها و کارها و اقداماتی گفته می شود که در ارتفاعات(به طور کلی هر مکانی که بیشتر از ۴فوت ارتفاع داشته باشد مثل نمای ساختمان و…)صورت می گیرد؛کار در ارتفاع می تواند در عین حال که جزء کارهای کم خطر باشد،جز کارهای پر خطر هم باشد.

به این صورت که اگر در پروژه اقدامات احتیاطی صورت نگیرد،امکان سقوط شخص وجود دارد.و جز کار های پر خطر محسوب می شود.به عنوان مثال سقوط از ارتفاعات و سقف و نمای ساختمان از روی بی احتیاطی که در نهایت منجرب آسیب دیدن جدی به شخص و یا حتی فوت شخص شود.

اما اگر فرد تمام نکات و اصول احتیاطی ایمنی کار در ارتفاع را رعایت فرماید(شخص باید آموزش دیده باشد) کار کار در ارتفاع(دسترسی با طناب)جزء ایمن ترین کار ها محسوب می شود و بدون حوادث احتمالی می باشد.

خدمات کار در ارتفاع برای چه کارهایی مورد استفاده قرار می گیرد و به طور کلی شامل چه کارهایی شده؟

به طور کلی هر اقدامات تعمیرکاری ، نصب و تمیز کاری که در ارتفاعات باید صورت گیرد و در حالت عادی دسترسی به آن غیر ممکن است به وسیله ی عملیات کار در اتفاع صورت می گیرد گفته می شود.به عنوان مثال خدمات نماشویی و پیچ و رولپلاک نمای ساختمان،نقاشی نمای ساختمان،نصب پنجره،نورپردازی نمای ساختمان،پوشاندن درز انقطاع،آب بندی نما،نانو نما،نصب توری مرغی،نصب دریچه،نصب تابلو و هر کاری که در ارتفاع صورت گیرد.

کار در ارتفاع چیست

به طور کلی روش های مختلفی برای دسترسی به ارتفاعات و کار در ارتفاع می باشد که خدمتتان ذکر می نماییم؛و در مقالات بعدی به ریز توضیح خواهیم داد:

انواع روش های کار در ارتفاع:

  • دسترسی با طناب
  • دسترسی با دستگاه کلایمر
  • دسترسی با داربست
  • دسترسی با جرثقیل

در حالت کلی از بین روش های بالا ایمن ترین روش دسترسی به ارتفاع و مسلط ترین روش دسترسی با طناب است.

نکات و احتیاط های ایمنی کار در ارتفاع

  1. از نیروهایی استفاده شود که از کار کردن در ارتفاعات واهمه ای نداشته و از نظر روحی،روانی و جسمی حداقل شرایط لازم را دارا باشند.
  2. نیروهای راپل کار حتما باید از لوازم و اجناس کاملا سالم جهت کار در ارتفاع استفاده نمایند،به عنوان مثال  طناب مورد استفاده در ارتفاع باید بدون زدگی و بریدگی در طول طناب باشد.و از طناب ۲تیکه جهت عملیات استفاده نگردد.
  3. سرپرست نیروها حتما هنگام بازدید کار باید پشت بام یا هرمکانی که شخص راپل کار قرار است آویز شود را جهت ایجاد کارگاه محکم و قوی چک نماید تا حداقل شرایط لازم جهت احداث کارگاه را دارا باشد؛و مکان و نحوه احداث کارگاه را خود ایجاد نماید  ویا با توضیحات کامل به نیروهای خود جهت اقدام توسط آن ها منتقل نماید.
  4. شخص راپل کار به هیج عنوان نباید کارگاه خود را در لبه و نقاط تیز و برنده ایجاد نماید؛و از سطوح تیز و برنده مثل ورقه های آهنی و آلمینیومی و … آویز نگردد.
  5. شخص راپل کار حتما باید از ۲ طناب(در اصطلاح طناب کمکی یا طناب حمایت یا طناب پشتیبان)جهت کار در ارتفاع استفاده نماید.تا در هنگام بروز خطر خدایی نکرده برای طناب اول،طناب دوم یا همان طناب حمایت از بروز حادثه و اتفاق ناگوار جلوگیری به عمل آورد.
  6. نیروهایی که به ارتفاع می روند حتما باید دارای بیمه حوادث و یا بیمه مسئولیت مدنی کارفرما نسبت به کارکنان باشند.
  7. نیروها حتما باید از کلاه ایمنی و تجهیزات ایمنی هنگام عملیات کار در ارتفاع استفاده نمایند.
  8. مجریان کار در ارتفاع می بایست حداقل دارای قدرت دید۴/۱۰ با عینک و یا بدون عینک باشند.
  9. سرپرست باید از هر نوع خطرات احتمالی که بدون خبر ممکن است اتفاق بیافتد و جان شخص را به خطر اندازد،پیشگیری به عمل آورد و هیچگونه ریسکی را در پروژه قبول ننماید.
  10. عملیات کار در ارتفاع به هیچ عنوان نباید در مجاورت خطوط هوایی فشار قوی و یا ضعیف انجام گردد.
  11. تمام فعالیت ها و کارهایی که امکان انجام بر روی سطح زمین می باشد، حتما  روی سطح زمین آماده گردد،تا جایی که امکان دارد از کار در ارتفاع پرهیز گردد(به عنوان مثال برش سنگ و یا آماده کردن اولیه نصب توری باید روی سطح زمین  آماده گردد و درنهایت فقط جهت نصب به ارتفاع بروند)
  12. عملیات کار در اتفاع در زمان وقوع رعد و برق شدید،به دلیل احتمال برق زدگی علی الخصوص روی داربست های فلزی نباید صورت گیرد.
  13. عملیات کار در ارتفاع در زمان وقوع بادهای شدید که سرعت آن از ۴۰تا۵۰کیلومتر در ساعت بیشتر است نباید انجام شود و کار باید تعطیل گردد.
  14. در هنگام بارندگی  استفاده از تجهیزات برقی علی  الخصوص جوشکاری و … استفاده نشود؛و عملیات کار در ارتفاع در هنگام  بارندگی به دلیل لغزنده بودن سطوح به مدت کوتاهی تا زمان اتمام بارندگی  باید متوقف گردد.
  15. هنگام وجود مه و یا بارش برف و طوفان که باعث کاهش دید شخص راپل کار شده،عملیات کار در ارتفاع به صورت موقت متوقف گردد تا شرایط آب و هوایی به حالت مطلوب بازگردد و کار از سر گرفته شود.
خدمات کار در ارتفاع

قیمت کار در ارتفاع :

همانطور که دانستید عملیات کار در ارتفاع فقط برای یک کار خاص نیست و شامل موارد و کارهای زیادی می باشد که در پروژه های مختلف متفاوت است و ثابت نمی باشد و به شرایط مختلف بستگی دارد و قیمت و هزینه ثابتی نمی توان گفت،ولی به طور کلی شرایط و مواردی در تعیین قیمت کار در ارتفاع دخیل است که جهت شفافیت خدمتتان بیان می نماییم:

  • میزان متراژ کار
  • تعداد طبقات و ارتفاع پروژه
  • کدام یک از کارهای کار در ارتفاع انتخاب شده؛به عنوان مثال شستشوی نمای ساختمان یا نقاشی نما ساختمان یا نصب قطعه خاصی بر روی ارتفاعات
  • میزان تقاضا کارفرما که تا چه اندازه انتظار دارد،به عنوان مثال کارفرما برای شستشوی نمای شیشه ای فقط انتظار شستشوی شیشه دارد یا باید شیشه بعد از شستشو نمای شیشه خشک گردد.
  • محیا بودن حداقل شرایط کار در ارتفاع به عنوان مثال دارا بودن برق سه فاز جهت شستشوی نما
  • استفاده از روش های دسترسی مختلف به عنوان مثال با روش دسترسی به ارتفاع با طناب یا داربست

باز به اطلاع می رسانیم که قیمت کار در ارتفاع با توجه به موارد بالا یکسان نیست و در هر پروژه با توجه به شرایط خاص خود متفاوت می باشد.

جهت اطلاع دقیق از قیمت پروژه خود باید به صورت مستقیم از ما مشاوره بگیرید و اطلاعات و شرایط پروژه خود را به کارشناسان ما بیان نمایید و در صورت امکان عکس و فیلم از محل پروژه ارسال نمایید(و یا در صورت نیاز بازدید رایگان صورت گیرد)،بعد از در نظر گرفتن شرایط پروژه شما و خواسته شما قیمت نهایی به صورت پیش فاکتور خدمتتان اعلام گردد.

نحوه مدیریت مراحل کار در ارتفاع

 عملیات کار در ارتفاع باید طبق یک برنامه ریزی خاصی با رعایت احتیاط های لازم در مراحل مختلف صورت گیرد؛که چند مورد از آن ها را خدمتتان بیان می کنیم:
مرحله  اول:پرسش های لازم از کارفرما جهت اطلاع از میزان تقاضا و انتظارات کارفرما و کار های لازم که از عملیات کار در اتفاع می خواهد
مرحله دوم:بررسی مراحل انجام عملیات:شخص سرپرست باید در مرحله دوم بررسی نماید در یک پروژه مراحل ترتیب کار و نحوه فرود و تعداد فرود به چه صورت می باشد و به نیروهای خود اطلاع دهد و هماهنگ نماید و نیروهای راپل و تیم کاری خود را هدایت نماید؛به عنوان مثال:جهت نماشویی ساختمانی که آجر و سنگ و شیشه دارد،ابتدا باید بدانیم کارفرما چه خواسته و انتظار از کار دارد.

اگر کارفرما بخواهد که نمای ساختمان شسته شده و شیشه ها تمییز و خشک شود و روی نمای آجری عملیات نانو جهت رنگ و جلا بخشیدن به آن صورت گیرد؛به این صورت باید اقدام شود که ابتدا باید راپل کار کل نمای ساختمان را شستشو داده و بعد شیشه نمای ساختمان با ابرو طی خشک و تمییز گردد و در آخر عملیات نانو روی قسمت های آجری نما صورت گیرد.
مرحله سوم:شناسایی خطرات احتمالی در هر پروژه می باشد:در این مرحله سرپرست باید خطرات احتمالی را شناسایی کرده و آنالیز نماید و پیشگیری و اقدامات احتیاطی لازم جهت پیشگیری از هر گونه خطر صورت گیرد.
مرحله چهارم:عملیات کار در ارتفاع شروع گردد.

چه شرایطی باعث افزایش خطرات کار در ارتفاع می گردد؟

اگر چه هر اقدام و فعالیتی در ارتفاع دارای خطرات خاص خود می باشد؛اما بعضی از موارد و بی احتیاطی ها باعث افزودن این خطرات شده که در زیر چند مورد را خدمتتان بیان می نماییم:

  • کار کردن روی سه پایه
  • کار کردن روی نردبان های بلند و لق و شکسته
  • کار کردن در نزدیکی و مجاورت مصالح شکننده و ضعیف
  • کار کردن در مجاورت برق های فشار قوی و ضعیف
  • نداشتن کلاه ایمنی
  • کار کردن در بالای وسایل نقلیه یا تریلر ها
  • کار کردن روی داربست افراد متخصص

توجه:بیشتر اتفاقات و خطرات ناگوار در ارتفاعات۲الی۶متری صورت می گیرد؛به دلیل اینکه کارگران گاهی اوقات خطرات کار در ارتفاع در این فاصله که ارتفاع کم است را دست کم می گیرند.و خود و تجهیزاتشان را به صورت صحیح ایمن سازی نمی کنند و باعث بروز حادثه شده.

خدمات کار در ارتفاع چیست

اقداماتی که باعث کاهش خطر کار در ارتفاع می گردد

  • در صورت امکان اغلب کارها و فعالیت های کار در ارتفاع روی سطح زمین انجام گردد.
  • تجهیزات و ابزارها مثل طناب و…مرتباَ توسط سرپرست بازرسی شود و از سالم بودن آن ها اطمینان حاصل نماید.
  • احتیاط هنگام کار در نزدیکی سطوح شکننده و لغزنده
  • احتیاط و تا جای ممکن کار نکردن در مجاورت برق های فشار قوی و ضعیف
  • پیشگیری و احتیاط لازم از سقوط اشیاء و …
  • چک کردن مداوم و مرتبط کارگاه و اطمینان از محکم بودن جایگاه کارگاه
  • استفاده از فیبر یا موکت جهت استفاده در لبه های تیز که راپل کار آویز می گردد.
  • کنترلی کردن دستگاه ها و دارا بودن ریموت جهت کنترل دستگاه از راه دور
  • استفاده از کابل و محافظ سالم و بدون زدگی یا بریدگی برای دستگاه ها
  • استفاده از طناب پشتبان یا حمایت هنگام استفاده از راپل(طناب)

جمع بندی

باتوجه به توضیحات گفته شده انجام عملیات کار در ارتفاع باتوجه به خطرات موجود باید با احتیاط های لازم صورت گیرد که توسط شخص متخصص این کار که سابقه کاری بالایی دارد صورت گیرد تا خطرات ممکن به حداقل برسد.

در این راستا مجموعه کارفراز با دارا بودن نیروهای متخصص در این حرفه(دارای مدرک ایراتا)آماده ارائه خدمات در زمینه کار در ارتفاع از جمله عملیات نماشویی و پیچ و رولپلاک نمای ساختمان،نقاشی نمای ساختمان،نصب پنجره،نورپردازی نمای ساختمان،پوشاندن درز انقطاع،آب بندی نما،نانو نما،نصب توری مرغی،نصب دریچه،نصب تابلو و … و به طور کلی انجام امور خدمات ساختمانی از جمله کفسابی و …می باشد.

جهت دریافت مشاوره رایگان و سفارش کار خود از طریق راه های ارتباطی با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

لطفا امتیاز خود را برای این مقاله ثبت کنید.

5/5

لطفا مقاله را با دوستان خود به اشتراک بگذارید

Telegram
WhatsApp
Print

ثبت درخواست مشاوره

لطفا جهت دریافت مشاوره اختصاصی برای پروژه های خود و یا هرگونه سوال ، فرم زیر را تکمیل نمایید تا کارشناسان شرکت با شما تماس بگیرند.

این مقالات را هم بخوانید!

راه های ارتباطی

جهت ارتباط با کارشناسان ما از طریق راه های ارتباطی زیر اقدام نمایید.